ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

route banner

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Διαδρομή

Τα «Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» είναι μια πολιτιστική διαδρομή που υπόσχεται πολλά ταξίδια μαζί, στο χώρο, στο χρόνο, στον κόσμο των αισθήσεων. Πέντε αρχαιολογικοί χώροι και τα Θέατρά τους είναι οι κεντρικοί σταθμοί, οι βάσεις εκκίνησης για να συλλέξει και να συνθέσει ο καθένας τις εμπειρίες που τον εμπνέουν και τον ενδιαφέρουν.

Τα Θέατρα

Τα Θέατρα είναι οι πρωταγωνιστές της διαδρομής και όχι τυχαία. Στην αρχαιότητα το θέατρο ήταν πολλά παραπάνω από όσα νομίζουμε σήμερα. Μαζί με την αγορά αποτελούσε σήμα-κατατεθέν της πόλης-κράτους, της δημόσιας ζωής της, αφού εκεί συγκεντρώνονταν οι πολίτες για να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις συνδεδεμένες με τη θρησκεία, προορισμένες όχι απλά να ψυχαγωγήσουν αλλά και να διδάξουν. Το Θέατρο, αποτελούσε έναν από τους πυρήνες της ζωής στην αρχαία πόλη.

Η Εφαρμογή

Πρόκειται για μια εφαρμογή επιτόπιων ψηφιακών περιηγήσεων, επαυξημένης πραγματικότητας, για χρήση από έξυπνες φορητές συσκευές iOS & Android, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν.

Η λειτουργία της εφαρμογής υποστηρίζει τόσο προκαθορισμένες διαδρομές, καθοδηγώντας τον επισκέπτη να τις ακολουθήσει, όσο και ελεύθερη περιήγηση.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τέσσερις ψηφιακούς χαρακτήρες (Αρχαιολόγος – Αρχαίος Άνδρας – Αρχαία Γυναίκα – Ρομπότ) ο οποίος θα σας καλωσορίσει και θα σας συνοδεύσει, παρουσιάζοντας ηχητικά σε κάθε στάση το κατάλληλο περιεχόμενο. Κάθε χαρακτήρας παρέχει διαφορετικού ύφους και ανάλυσης παρουσίαση, παρέχοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει αυτό που επιθυμεί.

Σε ορισμένες στάσεις της περιήγησης, θα έχετε τη δυνατότητα να προβάλετε στην οθόνη της συσκευής σας τρισδιάστατες αναπαραστάσεις επιλεγμένων οικοδομημάτων σε φυσικό μέγεθος, όπως ήταν στην αρχαιότητα, ψηφιακά τοποθετημένα στην πραγματική τους θέση. Οι αναπαραστάσεις αυτές παρουσιάζονται στην οθόνη ως ένα επιπλέον οπτικό επίπεδο πάνω από την πραγματική εικόνα που συλλαμβάνει η κάμερα της συσκευής σας. Έτσι, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών, δίνεται μια μικρή αίσθηση της αρχαίας αίγλης του χώρου.

«Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια μοναδική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας που θα σας εντυπωσιάσει.

wave