Προσθήκη στα ταξίδια μου

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Εγνατία Οδός αποτελεί το μεγάλο όνειρο των Βορειοελλαδιών -και όχι μόνο- να συνδέσουν την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη και να άρουν την απομόνωσή τους.

Η ένταξή του στα έργα προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών σφράγισε την ευρωπαϊκή του διάσταση ως συνδετικό δρόμο μεταξύ των αγορών της Ανατολής και των μεγάλων βιομηχανικών κέντρων της Δύσης. Ως συλλεκτικός άξονας των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων IV (Βερολίνο – Σόφια – Θεσσαλονίκη), IX (Ελσίνκι – Αλεξανδρούπολη) και Χ (Βιέννη – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη) που πηγαίνουν από Βορρά προς Νότο, αποκτά μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για τα Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

egnatia_0

Η εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είναι ένα ευέλικτο σχήμα με ουσιαστική και καθοριστική συμβολή στην αποκέντρωση της διοίκησης των δημοσίων έργων, τόσο σε κλαδικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο. Βρίσκεται επίσης στην αιχμή της προσπάθειας αναβάθμισης του τρόπου παραγωγής των δημοσίων έργων, η οποία εστιάζει στη χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων και νέων οικονομικών και επιχειρησιακών στρατηγικών, στον ολιστικό γενικό σχεδιασμό έργων, στον έλεγχο και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος , κόστος και κατασκευαστικά έργα υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.
Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση του μεγαλύτερου οδικού άξονα στην Ελλάδα, ο οποίος μαζί με τους κάθετους άξονές του φτάνει συνολικά τα 1000 χιλιόμετρα.
Η Εγνατία οδός διασχίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη και σε εθνικό επίπεδο δίνει την ευκαιρία για πρόσθετες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών, της βιομηχανίας και του τουρισμού, διαμορφώνοντας έναν αναπτυξιακό άξονα για τη Βόρεια Ελλάδα. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνδέει τα βιομηχανικά κέντρα της Δύσης με την Ανατολή, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως οδικός άξονας συλλογής για τις συγκοινωνίες των Βαλκανίων και της ΝΑ. Ευρώπη. Σε αυτό καταλήγουν οι Πανευρωπαϊκοί Διάδρομοι IV (Βερολίνο – Σόφια – Θεσσαλονίκη), IX (Ελσίνκι με κατάληξη Αλεξανδρούπολη) και Χ (Βιέννη – Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη).

Ετικέτες

  • Theater of Dodoni
Διεύθυνση

9o χλμ. Θεσσαλονίκης Καβάλας, Μυγδονία 545

Τηλέφωνο

+3026510 91900

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Καθημερινά: 8.00 – 17.00, 24/7 at 1077

Share & Win προσφορές

Πολυμέσα

wave