DIAMANTIS DISTILLERY

Στην Ήπειρο, στους πρόποδες του όρους Κορίλα, μεταξύ Παραμυθιάς και Ελέας, είναι εγκατεστημένη η ποτοποιία DIAMANTIS, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών ποτών, με ξεχωριστή γεύση.

Σήμερα, διαθέτοντας άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με σύγχρονες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης, συνεχίζουμε να δημιουργούμε έχοντας πάντα ως βάση, την παράδοση και το σεβασμό στον καταναλωτή.

Στόχος μας, ήταν και θα είναι η δημιουργία προϊόντων αρίστης ποιότητας με ιδιαίτερη γεύση που θα τα καθιερώσουν και θα αναδείξουν.

KOMINH BIO HERBS

Τα Βότανα Κομίνη Bio Herbs φύονται στα εύφορα βουνά της Θεσπρωτίας Ηπείρου στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Η συλλογή, αποξήρανση και συσκευασία γίνεται με παραδοσιακό τρόπο και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κατάλληλο αεριζόμενο και υπό σκιά αποξηραντήριο μας στον Παραδοσιακό Οικισμό Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Η συλλογή των βοτάνων γίνεται τις ηλιόλουστες μέρες διότι τα άνθη και τα φύλλα δεν πρέπει να έχουν υγρασία. Τα κόβουμε χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό εργαλείο φροντίζοντας να μην τραυματίσουμε το φυτό. Για τα φυτά από τα οποία συλλέγουμε τα βλαστάρια φτιάχνουμε ματσάκια από 3-4 κλωνάρια για να τα αποξηράνουμε.

Η αποξήρανση των βοτάνων γίνεται σε καλά αεριζόμενο και ζεστό χώρο με σταθερή θερμοκρασία και ξηρή ατμόσφαιρα κάτω από σκιά χωρίς υγρασία. Φροντίζουμε να γυρίζουμε συχνά τα άνθη και τα φύλλα για να αποξηρανθούν ολόπλευρα. Η σωστή αποξήρανση βοηθά τα φυτά να μην χάσουν τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Αποφεύγεται η αποξήρανση στον ήλιο διότι χάνεται σημαντικό μέρος του αρώματος και του χρώματος του φυτού.

Μετά την αποξήρανση σειρά έχει η σωστή διατήρηση. Αρχικά έχουμε προμηθευτεί αρκετά διάφανα γυάλινα δοχεία με αεροστεγές κλείσιμο.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το κάθε φυτό σε δοχείο που κλείνει καλά και το φυλάσσουμε σε χώρο χωρίς φως και υγρασία. Φροντίζουμε να γράφουμε ποιο φυτό περιέχει το κάθε δοχείο και την ημερομηνία αποξήρανσης του. Διατηρούνται συνήθως για ένα χρόνο διότι τα περισσότερα χάνουν ένα μεγάλο μέρος του αρώματος τους.

Μελισσοκομία Σοφίας

Η ιστορία της επιχείρησης αρχίζει από το 1980 όταν ο Σοφίας Παναγιώτης έχοντας λίγα μελίσσια πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μελισσοκομία.

Τα λίγα έγιναν πολλά ώσπου έφτασε να διαχειρίζεται 300 κυψέλες. Στη συνέχεια ανέλαβαν και οι γιοί του Χριστόφορος και Ζήσης Σοφίας μαγεμένοι και οι ίδιοι από την θαυμαστή κοινωνία των μελισσών και έχοντας αγάπη για τη δουλειά αυτή, κατάφεραν έως σήμερα να διαχειρίζονται 1500 μελίσσια, μαζί και 1000 κυψελίδια παραγωγής βασιλισσών.

Κάθε χρόνο ταξιδεύουν πανελλαδικά κυνηγώντας τις ανθοφορίες όπως πεύκων, ελάτων , βελανιδιάς κ.ά . Η ετήσια παραγωγή μελιού τους κυμαίνεται στους 15-25 τόνους ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.

Η μελισσοκομική οικογένεια έχει προοδεύσει και στον τομέα της προώθησης. Στο χωριό Γκρίκα Θεσπρωτία όπου εδρεύει έχει εγκαταστήσει συσκευαστήριο πιστοποιημένο με HACCP (ανάλυση κινδύνου και κρίσιμα σημεία ελέγχου) και ISO (Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης).

Τα προϊόντα που παράγει είναι μέλι , γύρη ,βασιλικός πολτός , κερί , κεραλοιφές, πρόπολη.

Επίσης διαθέτουμε βασίλισσες και παραφυάδες για τους μελισσοκόμους.

VERUM HERB

Το κτήμα Verum Herb

Στην Φασκομηλιά Θεσπρωτίας, κάτω από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, κοντά στην αλμύρα του Ιονίου και σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, σε μια έκταση 30 περίπου στρεμμάτων, εκτείνονται οι βιολογικές καλλιέργειες της Verum Herb.
Εκεί, ξεδιπλώνεται όλη η ομορφιά και η αρμονία της φύσης, με την μορφή μικρών θαμνοειδών αρωματικών φυτών και βοτάνων που ευφραίνουν τις αισθήσεις με χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Καλλιέργεια

O βασικότερος και πλέον καθοριστικός παράγοντας για μια επιτυχημένη βιολογική καλλιέργεια είναι το έδαφος: πρέπει να είναι υγιές, απαλλαγμένο από χημικά δηλητήρια, ζωντανό, με τους άπειρους μικρο­οργανισμούς του που συμβιώνουν αρμονικά με όλα τα έμβια όντα που ενδημούν πάνω και μέσα σε αυτό και πλούσιο σε οργανικά και ανόργανα συστατικά.

Στο κτήμα της Verum Herb καλλιεργούμε βιολογικά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, υγιείς σπόρους και φυτά, λαμβάνοντας υπόψη μας τις βιολογικές ισορροπίες και αποφεύγοντας κάθε είδους επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις γεωργικές δραστηριότητες.

Φύσει Βιολογικά Προϊόντα

Η εμπειρία, οι γνώσεις μας στα βιολογικά προϊόντα (τρόφιμα – καλλυντικά) και η μακρόχρονη συνεργασία μας με βιοκαλλιεργητές μας οδήγησε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που προσδοκά να σας προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς.

Με την επιθυμία μας να σας προσφέρουμε μοναδικά προϊόντα φροντίσαμε να γνωρίσουμε πολλούς Έλληνες παραγωγούς που με μεράκι και γνώση τα παράγουν και μας τα εξασφαλίζουν στις καλύτερες τιμές.

Με βασικές αρχές την αξιοπιστία, τη φιλοξενία και το σεβασμό, σας περιμένουμε να καλύψουμε κάθε διατροφική σας ανάγκη, να ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε γευστικές εμπειρίες διευρύνοντας τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες.

Επίσης μπορούμε να σας συμβουλέψουμε και να σας κατευθύνουμε σωστά στο χώρο των βιολογικών καλλυντικών καλύπτοντας κάθε ανάγκη σας.

Το κατάστημα πιστοποιείται από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και λειτουργεί υπό το πρότυπο ISO 22000 για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ – Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου

H γαλακτοβιομηχανία Καράλης Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π. Ξεκίνησε και συνεχίζει να επεξεργάζεται το πρόβειο γάλα της Ηπείρου και να παράγει τα γνωστά παραδοσιακά τυριά Ηπείρου.

Σε αυτά τα χρόνια βελτιώνει συνεχώς την υγιεινή των προϊόντων της και ακολουθεί τις επιθυμίες της αγοράς για νόστιμα και θρεπτικά παραδοσιακά προϊόντα, σε διάφορες συσκευασίες.

Παρ’ όλο που έχει μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχοι παραμένουν η οικογένεια Καράλη η οποία και έχει την διοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

Κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας είναι η πείρα που έχει στην τυροκομία, η καλή σχέση με τους προμηθευτές της και η καλή φήμη που έχει δημιουργήσει και διαφημίσει σε όλο το κόσμο για τα τυριά Ηπείρου.

Η σχέση της οικογένειας Καράλη με την τυροκομία έχει ιστορία τριών γενεών. Ο κύριος Κωνσταντίνος Καράλης, μεγαλωμένος σε κτηνοτροφική τυροκομική οικογένεια ακολούθησε το επάγγελμα του τυροκόμου.

Το πρώτο σύγχρονο τυροκομείο το έστησε το 1965 στην Πέτρα Πρεβέζης από όπου και το 1982 ξεκίνησε τις εξαγωγές. Αρχικά οι εξαγωγές ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στον Καναδά και αμέσως μετά στην Αυστραλία.

Το 1998 δημιούργησε στην Φιλοθέη Άρτας μια νέα υπερσύγχρονη γαλακτοβιομηχανία σε έκταση 5.000 τ.μ., η οποία μπορεί να επεξεργάζεται 120.000 κιλά πρόβειο γάλα την ημέρα.

Poiema Olive Oil

Το 2004 ο Βασίλης Ρούσσας κληρονόμησε από τον πατέρα του , Κωσταντίνο Ρούσσα, ένα κτήμα στον Αμβρακικό Κόλπο.

Η σχέση του με τη φύση μέχρι τότε ήταν μία σχέση συμβατική, η οποία όμως σύντομα εξελίχθηκε και καθόρισε την πορεία της ζωής του.

Πολύ σύντομα το κτήμα μετανομάστηκε σε “Κτήμα Μοσχοπούλου” και αποτελεί τώρα το μέρος που παράγεται το λάδι “Ποίημα”.

Paragaea Old Olive Oil Factory & Gastronomic Center

Είμαστε το μουσείο ελιάς και λαδιού στην Πάργα.

Αναπαλαιώσαμε και ανακαινίσαμε το παλαιότερο μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο της πόλης μας και τώρα προσφέρουμε ξεναγήσεις στον χώρο.

Επίσης έχουμε την δική μας σειρά προϊόντων ελαιολάδου τα οποία σας παρουσιάζουμε σε μία πρότυπη και μοναδική γευσιγνωσία.

Στον χώρο μας μπορείται να συμμετάσχετε σε μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες κρασιού κατά τους μήνες του καλοκαιριού.

Μια επίσκεψη στο Paragaea, όπου θα σας καθοδηγήσουμε σε ολόκληρη την εγκατάσταση, εξηγώντας πώς γινόταν κάθε βήμα της παραγωγής ελαιολάδου σε αυτό το εργοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα θα σας μιλήσουμε για κάθε μηχάνημα που μπορείτε να δείτε γύρω σας.

Θα ανακαλύψετε την ιστορία του πρώτου εργοστασίου ελαιολάδου μηχανικής επεξεργασίας της Πάργας και τη σύνδεσή του με τον πολιτισμό μας και τη ζωή των ανθρώπων.

Στην συνέχεια, θα παρακολουθήσετε τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής ελαιολάδου και ολόκληρο το ταξίδι της ελιάς από τους ελαιώνες μέχρι το μπουκάλι σας σε μια ταινία μικρού μήκους που έχουμε δημιουργήσει.

ΜΕΤΣΟΒΟ Α.Ε.

Στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το οικογενειακό τυροκομείο Μέτσοβο ΑΕ μαρτυρά της καταγωγή των ιδιοκτητών του αλλά και την πλούσια τυροκομική κουλτούρα των βλάχικων τυριών.

Με αιγοπρόβειο γάλα από το νομό Ιωαννίνων παράγουν μια μεγάλη γκάμα ημίσκληρων κίτρινων τυριών γεμάτη χρώματα και γεύσεις χάρη στο κάπνισμα αλλά και στα μπαχαρικά και βότανα που χρησιμοποιούν.

AGEMA Ancient Greek Beauty Secrets

Η AGEMA / Αρχαία Ελληνικά Μυστικά Ομορφιάς, έχει την έδρα της στον Λύγγο Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας της Δωδώνης, οπού πλαισιώνεται από μια διάχυτα μυστηριακή φύση από αυτοφυή φυτά που θεωρούνταν δώρα των θεών.

Η ζωτική της ενέργεια διαχέεται και εξωτερικεύεται προς κάθε μορφή ζωής που περιβάλλει και περιβάλλεται, κάνοντας την περιοχή να χαρακτηρίζεται ως μια αέναη, αστήρευτη, φυσική ενεργειακή Πηγή, γι αυτό επιλέχθηκε και ως χώρος για το πρώτο, το αρχαιότερο και για πολλά χρονιά μοναδικό μαντείο.

Με συγκεκριμένες αρχέγονες-διαδικασίες-συνταγές, οι Προγονοί μας δέχονταν από τα ολοζώντανα όντα του φυτικού βασιλείου, στην άγριά τους κατάσταση, όλες τις δυνάμεις και την κραδασμική ισχύ των αυτοφυών αυτών φυτών που ζουν στις δικές τους κοινωνίες και διαθέτουν «καθαρές πληροφορίες» και εξέχουσα συλλογική μνήμη.

Η AGEMA “γεννήθηκε” για να σας μεταφέρει αυτά τα φυσικά καθαρά-ενεργειακά δώρα, σεβόμενη και συνεργαζόμενη απόλυτα με την φύση και τους νόμους της.

Τα αρχέγονα-φυσικά-ενεργειακά προϊόντα της είναι ο «διαβιβαστής», ο «δίαυλος» ένωσης της ενεργειακής Πηγής της Δωδώνης με την ατομικότητά σας.

Η AGEMA μετασχηματίζει, μεταλλάσσει, προβάλει τις αρχέγονες δομές του μεγαλείου του παρελθόντος στους «μοντέρνους», «σύγχρονους», «εξελιγμένους» καιρούς του σήμερα και του “εδώ και τώρα”…

Η τιμή των προϊόντων AGEMA αναφέρεται στην αξία του «φυσικού» προϊόντος. Η αέναη, αστείρευτη ενέργεια που απορρέει από την κοιλάδα της Δωδώνης δεν είναι εμπορεύσιμη και σαν τέτοια χαρίζεται απλόχερα στους φίλους της AGEMA.

wave