ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ

Το Apeiros Chora βρίσκεται στα Κάτω Πεδινά και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραδοσιακών αρχοντικών του Ζαγορίου, καθώς στεγάζεται σε ένα οικογενειακό πέτρινο κτήριο 200 ετών.

Αυτό το κατάλυμα προσφέρει λιθόστρωτους και πλακόστρωτους κήπους και μικρό κέντρο σπα. Το κατάλυμα συνδυάζει αρμονικά αυθεντικά και vintage έπιπλα μαζί με όλες τις μοντέρνες ανέσεις που χρειάζεται ο σύγχρονος ταξιδιώτης, όπως δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες στο Apeiros Chora διαθέτουν θέα στον κήπο, στο οροπέδιο του χωριού και στα γύρω βουνά. Κάθε δωμάτιο περιλαμβάνει επίσης τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με μπουρνούζια και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Επιπλέον, ορισμένα δωμάτια έχουν τζάκι.

Στις εγκαταστάσεις στο Apeiros Chora προσφέρονται αίθουσα παιχνιδιών, σνακ μπαρ, βιβλιοθήκη και κοινόχρηστοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι lounge. Επίσης παρέχεται δωρεάν ιδιωτικό πάρκινγκ στον χώρο του καταλύματος.

Myrtali Οrganics

Η Μυρτάλη Οrganics είναι μια εταιρεία αμιγώς ελληνική που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια, παραγωγή και τυποποίηση βιολογικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών.

Η σημασία στη λεπτομέρεια, η επιμέλεια σε όλα τα στάδια της παραγωγής και η συνεχής έρευνα εγγυώνται προϊόντα μοναδικής ποιότητας με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

To μικροκλίμα της Ηπείρου, το υψόμετρο, η φυσική ξήρανση και η άνυδρη καλλιέργεια συντελούν στην μοναδικότητα των προιόντων μας.

Οι καλλιέργειες μας βρίσκονται σε περιοχή Natura.

Για την εταιρεία μας οι έννοιες της ασφάλειας και της υψηλής ποιότητας στα τρόφιμα είναι αδιαπραγμάτευτες.

Γι’ αυτό το λόγο τα προϊόντα μας απο το χωράφι μέχρι το τελικό προϊόν πληρούν όλους τους κανόνες των εθνικών και διεθνών κανονισμών και είναι κάτω απο τον συνεχή έλεγο και καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως προς την ασφάλεια και την βιοδραστικότητα τους.

Με τον ίδιο φορέα εργαζόμαστε εντατικά και εφαρμόζουμε πρακτικές πάνω σε καινούργια καινοτόμα προϊόντα. Στρατηγική μας επιλογή είναι και θα είναι η ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και σεβασμό στο περιβάλλον.

Η καλλιέργεια μας περιλαμβάνει περισσότερα από σαράντα βότανα και άγρια φρούτα του δάσους πολλά εκ των οποίων αυτοφύονται σε αυτό τον ορεινό όγκο της Ηπείρου, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Τα κτήματα μας είναι επισκέψιμα, καθώς και το εκθετήριο βοτάνων που δημιουργήσαμε με θησαυρούς της φυσικής μας κληρονομιάς.

Hotel Du Lac Congress Center & Spa

Το Hotel Du Lac Congress Center & Spa, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Διαθέτει 166 δωμάτια και σουίτες, με θέα στη λίμνη αλλά και στους προσεγμένους κήπους, τα οποία εκτείνονται σε τρία κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους με υπόγειες διαβάσεις.

Το εστιατόριο Du Sel, σερβίρει άρτιες fine dining γεύσεις, ενώ στο All Day Bistro, La Buvette, μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικές ετικέτες κρασιών, με τη συνοδεία εμπνευσμένων ελαφριών snacks αλλά και εξαιρετικών a la carte γευστικών προτάσεων. Το πρωινό του Du Lac, ξεχωρίζει για την ποικιλία και την ποιότητα και σερβίρεται στην αίθουσα Myrtali η οποία έχει θέα στην εξωτερική πισίνα του ξενοδοχείου.

Παράλληλα το ξενοδοχειακό συγκρότημα, διαθέτει αυτόνομο συνεδριακό κέντρο συνολικής χωρητικότητας 2000 ατόμων, ενώ συνολικά διαθέτει 13 συνεδριακές αίθουσες.
Το 700 τ.μ. Spa du Lac, διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα και 3 καμπίνες θεραπειών.

Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa

Το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, τιμημένο από το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού (δείτε το επίσημο έγγραφο εδώ), αποτελεί σταθερά τον πρεσβευτή του ορεινού Τουρισμού, και το πλέον πολυβραβευμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, στο Παπιγκο Ζαγορίου, Ηπείρος, Ελλάδα.

Αποτελείται από 8 κτίρια, 18 δωμάτια και σουίτες, ένα μοναδικά σχεδιασμένο eco Spa και το εστιατόριο, «Veranda 1700 Greek Organic Herbs Cuisine». Ενώ αναπτύσσεται ήπια σε χώρο σε διάφορα επίπεδα, σχεδόν ένα χωριό μέσα στο χωριό, διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο του ομορφότερου «μπαλκονιού» στο φαράγγι του Βίκου και στους οικισμούς του μικρού και μεγάλου Πάπιγκου.

Η σύνθεση των όγκων ταιριάζει και δένει απόλυτα με το τοπίο ενώ αποτελείται από μονώροφα ή διώροφα κτίρια, για αποφυγή μονοτονίας και δημιουργία αίσθησης ιδιωτικού μικρού οικισμού. Εντυπωσιακό και μοναδικό τόσο στην εξωτερική του μορφή όσο και στους εσωτερικούς χώρους τους οποίους υπογράφουν αποκλειστικά οι πιο διάσημοι σχεδιαστές, Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid, the Moooi, B & B Italia, Bisazza.

Β.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΟΝ.ΕΠΕ

Η εταιρία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ιδρύθηκε το 1959 και είναι μια τυροκομική μονάδα με έδρα το Ζερβοχώρι Παραμυθιάς στην Θεσπρωτία.

Επεξεργάζεται καθημερινά περίπου πέντε τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος το οποίο συλλέγει από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης.

Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με το άριστα καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της εταιρείας εγγυώνται την άριστη ποιότητα και αυθεντικότητα των προϊόντων της.

Στο σύγχρονο αυτό τυροκομείο η ομάδα παραγωγής χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την διασφάλιση ενός επιπέδου απόλυτης υγιεινής και όχι για την αύξηση της παραγωγής σε βάρος της ποιότητας.

Στους άνετους χώρους της εταιρείας μπορεί κανείς να δεί τον συνδυασμό της σύγχρονης τεχνολογίας με παραδοσιακές τεχνικές. Από την αίθουσα με τις ψυχόμενες δεξαμενές που υποδέχονται το φρέσκο γάλα στις αίθουσες ωρίμανσης που φιλοξενούν την φέτα για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα ωρίμανσης. Μεσολαβούν οι αίθουσες με τα ανοξείδωτα τρυπημένα δοχεία όπου τοποθετείται και κόβεται το τυρί και τα τμήματα συσκευασίας και αποθήκευσης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει συστήματα HACCP για κάθε γραμμή παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των προϊόντων καθώς και πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ ISO 22000:2005.

Τα μέλη της επιχείρησης διατηρούν μακροχρόνια συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της περιοχής διασφαλίζοντας έτσι μια σταθερή ποιότητα της πρώτης ύλης για την παραγωγή των τυροκομικών της προϊόντων.

Σήμερα η 3ή γενιά έχοντας ώς βασικό εφόδιο τις αυθεντικές συνταγές που κληρονόμησε, συνεχίζει να παράγει με επιμονή στην ποιότητα τα αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα Παραμυθιάς, χαρίζοντας στους καταναλωτές της μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

wave